Η σωστή επιλογή καλλυντικών προϊόντων για χρήση στο σπίτι

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό και επίσης, είναι το μέρος του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον. Λειτουργεί σαν ασπίδα ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση, το κρύο, η ζέστη και η υγρασία. Ταυτόχρονα η σωστή λειτουργία του επηρεάζεται από παράγοντες όπως το στρες, τις διατροφικές μας συνήθειες, την ηλικία, κ.α.

Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση και να λειτουργεί σωστά. Για να το πετύχουμε αυτό, εκτός από τις εξατομικευμένες θεραπείες στο ινστιτούτο αισθητικής πρέπει να χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας καλλυντικά προϊόντα κατάλληλα για την αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος. Στην επιλογή των καλλυντικών αυτών μας συμβουλεύει και μας η βοηθάει η αισθητικός μας.

Τα επαγγελματικά καλλυντικά που θα πάρετε για την καθημερινή σας περιποίηση, τα οποία διατίθενται μόνο σε πιστοποιημένα κέντρα αισθητικής, είναι πιο ενισχυμένα σε δραστικές ουσίες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα σας το προτείνει η ειδικός του δέρματός σας, η οποία γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες του, θα έχετε άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα τα οποία θα βελτιώσουν και θα αλλάξουν την υφή και την εικόνα του δέρματός σας.

Στο ινστιτούτο μας θα βρείτε ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων τα οποία εγγυώνται την συνέχεια των θεραπειών του ινστιτούτου για πιο άμεσα αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

Τα επαγγελματικά καλλυντικά περιέχουν μεγάλες περιεκτικότητες σε δραστικές ουσίες όπως :

  •     Υαλουρονικό οξύ
  •     Πεπτίδια
  •     Αμινοξέα
  •     Πρωτεΐνες
  •     Βασικά ιχνοστοιχεία
  •     Βιταμίνες
  •      Αντιοξειδωτικά συστατικά
  •     Οξέα
  •     Βλαστοκύτταρα

Οι ανάγκες του δέρματός μας διαφοροποιούνται και αλλάζουν κατά περιόδους. Ακόμη και ο τύπος δέρματος μπορεί να αλλάξει. Εξαρτάται από τις ορμόνες, τον τρόπο ζωής ( π.χ. το άγχος επηρεάζει συνολικά τη λειτουργία του οργανισμού), τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε στην αισθητικό μας και να την συμβουλευόμαστε για τα κατάλληλα καλλυντικά για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η αισθητικός θα ελέγξει την κατάσταση του δέρματός μας και θα αναγνωρίσει τις διάφορες αλλαγές ή τυχόν προβλήματα που έχουν εμφανιστεί ( όπως π.χ. πανάδες) και θα προτείνει αναλόγως την απαραίτητη θεραπεία καθώς και τα κατάλληλα προϊόντα για οικιακή χρήση.

Υπάρχουν διάφορα είδη καλλυντικών και το κάθε είδος εξυπηρετεί κάποιο σκοπό ή προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος. Για παράδειγμα, οι κρέμες είναι πιο εύκολες στην χρήση τους και απορροφώνται εύκολα, ενώ τα serum (οροί) είναι πιο συμπυκνωμένα σε συστατικά. Έτσι, θα πρέπει να κρίνει η αισθητικός πότε ένα δέρμα έχει ανάγκη για το ένα ή το άλλο καλλυντικό. Επίσης υπάρχουν οι κρεμομάσκες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε κάποιες περιπτώσεις σαν κρέμες συνήθως νύχτας, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για τη σωστή και αποτελεσματική χρήση των καλλυντικών είναι η ώρα που τα χρησιμοποιούμε. Στην διάρκεια της ημέρας το δέρμα μας εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες, την ρύπανση, παράγει τοξίνες και τα κύτταρα παράγουν ελεύθερες ρίζες. Για τον λόγο αυτό το πρωί το δέρμα μας έχει ανάγκη από προϊόντα με αντιοξειδωτική δράση, που θα προσφέρουν ενυδάτωση, προστασία ή ρύθμιση. Το βράδυ, αντιθέτως, το δέρμα κάνει ανάπλαση οπότε χρειάζεται να το ενισχύσουμε χρησιμοποιώντας καλλυντικά που θα του προσφέρουν θρεπτικά συστατικά καθώς και αναπλαστικούς παράγοντες.

Η σωστή επιλογή των καλλυντικών προϊόντων για χρήση στο σπίτι είναι πολύ σημαντική για την σωστή περιποίηση του δέρματός μας. Να απευθύνεστε στην αισθητικό σας για συμβουλές τόσο στην επιλογή των κατάλληλων καλλυντικών όσο και για τον τρόπο χρήσης τους.